برنامه خلاقیت کودکان

امروزه خلاقیت کودکان برای پدر و مادر دارای اهمیت زیادی می باشد. ممکن است جزو افرادی باشید که احساس نمایید  کودک شما خلاقیت نیست اما حقیقت این است که هنوز به او در پرورش خلاقیتش کمک نکرده اید. برای پرورش خلاقیت کودکان روش های زیاد و متنوعی وجود دارد. شما می توانید با استفاده از این راه ها یک برنامه خلاقیت کودکان  که به کودک شما اختصاص دارد را تنظیم نمایید. برای کسب اطلاعات بیش تر در مورد برنامه خلاقیت کودکان  به ادامه ی مطلب توجه نمایید.

برنامه خلاقیت کودکان

تنظیم برنامه خلاقیت کودکان

برنامه ریزی برای پرورش خلاقیت کودکان را می توان در سنین پایین آغاز نمود. البته لازم است بدانید که هیچ سنی برای شروع پرورش خلاقیت دیر نمی باشد.

جهت پرورش خلاقیت کودکان خود می توانید از روش های زیاد و متنوعی بهره بگیرید که از نمونه ی آن ها می توان به شرکت در کلاس های خلاقیت مانند کلاس رباتیک کودکان اشاره کرد.

علاوه بر این می توان به راهکار های مختلف دیگری نیز برای پرروش خلاقیت اشاره نمود. شما می توانید با مدیریت این کارها و انجام آن ها بر نامه خلاقیت کودکان مناسبی را برای کودک خود طرح ریزی کنید.

زیرا همان طور که می دانید موثرترین تمارین در هر زمینه ای، تمارینی هستند که در مدت زمان طولانی و به طور پیوسته و پشت سر هم انجام می گیرند.

این قضیه برای انجام تمارین افزایش و پرورش خلاقیت نیز صدق می کند. از جمله مواردی که می توان برای پرورش خلاقیت کودک خود به کار بگیرید می توان به موارد زیر اشاره نمود:

بازی و ساخت وسایل با گل

یکی دیگر از  مواردی که می توانید در برنامه خلاقیت کودکان  خود بگنجانید گل بازی می باشد.

استفاده از موادی مانند گل جهت ساخت انواع لوازم ، علاوه بر جذاب بودن موجب افزایش تمرکز، افزایش خلاقیت، تقویت حس لامسه و … می شود.

بازی با لوازمی مانند خمیر بازی ها، خمیر های مجسمه سازی، شن های بازی و… نیز که از آن ها می توان برای ساخت لوازم مختلف استفاده نمود نیز در پرورش خلاقیت کودکان موثر است.

همچنین بخوانید درباره: ثبت نام کلاس رباتیک 

به کار بردن خلاقیت در کارهای روزمره

شاید جالب باشد بدانید که می توانید از کارهای روزمره نیز برای بروز خلاقیت کودک خود بهره بگیرید.

از جمله ی فعالیت های روزمره که می توانید برای بروز خلاقیت فرزندتان از آن استفاده نمایید می توان به آشپزی، شستن طروف، جمع کردن تخت خواب، نمرتب نمودن اتاق خواب و… اشاره نمود.

شاید نتوان این کار ها را جزو برنامه خلاقیت کودکان به شمار آورد اما نیاید از تاثیرات فوق العاده ی آن ها در پرورش خلاقیت غافل شد.

مطالعه

از جمله راهکارهای دیگر برای افزایش خلاقیت کودکان می توان به مطالعه اشاره نمود. با مطالعه می توان اطلاعات علاوه بر بالا بردن اطلاعات موجب افزایش تمرکز کودک شد.

در صورتی که کودک شما هنوز سواد خواندن و نوشتن را فرا نگرفته است می توانید انواع کتاب های داستانی را برای او بخوانید و یا این که از کتاب های مصور استفاده کنید.

به این نکته توجه کنید که موضوع کتابی که قصد مطالعه ی آن را برای کودکتان دارید مطابق بر سلیقه ی او باشد. نباید با فشارهای زیاد به خواندن کتاب های علمی او را از مطالعه متنفر نمایید.

انجام بازی های مناسب

علاقه ی کودکان به انجام بازی های مختلف امری بدیهی و مسلم است. والدین نیز می توانند از همین علاقه ی کودکان  برای پرورش خلاقیت آن ها بهره بگیرند.

انجام انواع بازی های هدفمند مختلف می تواند تاثیری فوق العاده در افزایش و پرورش خلاقیت داشته باشد. از جمله ی انواع بازی های موثر در افزایش خلاقیت می توان دوز، حل معما، حل چیستان، آجربازی، پازل، روبیک و… اشاره نمود.

از جمله ی نمونه های این لازی ها در برنامه ها و نرم افزار های موبایل نیز موجود می باشد. شما می توانید در هر روز تعدادی از این بازی ها را انتخاب کرده و در برنامه خلاقیت کودکان  خود بگنجانید.

کاردستی

از جمله ی  دیگر فعالیت هایی که می توانید در برنامه ی خلاقیت کودکان خود بگنجانید درست کردن انواع کاردستی ها می باشد.

درست کردن کاردستی ها به دلیل به کار گیری انواع حواس مختلف به طور همزمان، موجب تقویت حواس و افزایش تمرکز می گردد. که همین مسائل نیز زمینه را برای پرورش خلاقیت کودکان به وجود می آورد.

برنامه ها(نرم افزارهای) خلاقیت

ممکن است برخی از افراد عقیده داشته باشند که استفاده از تلویزیون، کامپیوتر، گوشی های هوشمند و… می تواند مانع خلاقیت کودک شما شود. این عقیده تا حدودی درست است.

اما اگر از این ابزار ها به مدت زمان محدود و هدف مند استفاده شود می تواند علاوه بر نداشتن تاثیر منفی موجب افزایش خلاقیت کودک شما نیز گردد.

از جمله استفاده ی هدفمند از این ابزار ها می توان به انجام بازی های تقویت خلاقیت و هوش، تماشای برنامه های تلویزیونی خلاقانه، تماشا ی کلیپ های آموزش ساخت لوازم خلاقانه و… اشاره نمود.

برای مثال تماشای یک مستند در مورد نحوه ی تولید بستنی در کارخانه ها می تواند باعث شود که هنگام خوردن بستنی یاد آن مستند بیفتد و راجع به اجزای تشکیل دهنده ی آن و یا نحوه ی تولید آن کنجکاو گردد.

مانع خلاقیت نشوید

دقت داشته باشید که برنامه خلاقیت کودکان  که توسط شما طرح ریزی شده است نباید بر عکس عمل نموده و مانع از خلاقیت آن شود.

از جمله موانع بروز خلاقیت کودکان می توان به عدم اجازه دادن به داشتن استقلال کودکان در کارها، داشتن برنامه هایی فشرده و بدون استراحت،

تنبیه های نامناسب، فریاد کشیدن سر کودکان، جو نا آرام خانه، عدم توجه کافی به کودکان، وضعیت اقتصادی نامناسب خانه، تغذیه ی نامناسب و… نیز در سرکوب خلاقیت کودکان بی تاثیر نمی باشند.

برنامه خلاقیت کودکان

جمع بندی

افزایش و پرورش خلاقیت کودکان از جمله مسائل با اهمیتی است که مورد توجه ویژه ی والدین می باشد.

روش های بسیار و متنوعی برای پرورش خلاقیت وجود دارد. اما ساده ترین و موثر ترین کار برای افزایش و پرورش خلاقیت تهیه ی یک برنامه خلاقیت کودکان  می باشد.

شما می توانید در این برنامه  انواع فعالیت های لازم جهت پرورش خلاقیت کودکان خود را  برنامه ریزی نمایید تا بتوانید به بهترین شکل خلاقیت او را پرورش دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *