افزایش خلاقیت کودکان

چگونگی افزایش خلاقیت کودکان

در این مطلب قصد بررسی را هکارهای افزایش خلاقیت کودکان را داریم. در صورتی که شما نیز قصد بالا بردن اطلاعات خود در مورد نحوه ی افزایش خلاقیت کودکان را دارید، پیشنهاد می گردد به مطلب زیر توجه فرمایید.

افزایش خلاقیت کودکان

افزایش خلاقیت کودکان

توجه به خلاقیت کودکان از جمله مهم ترین مواردی است که امروزه مورد توجه والدین قرار گرفته است. بسیاری از والدین تصور دارند که کودکشان خلاقیت ندارد

اما در واقع این مورد درست نیست و تنها خلاقیت کودکشان شکوفا نشده است.  راه های فراوانی جهت افزایش خلاقیت وجود دارند که از جمله ی آن ها می توان به موارد اشاره نمود:

نقاشی

نقاشی کشیدن در کودکان علاوه بر این که از جمله مهمترین سرگرمی های دوران کودکی به شمار می رود یکی از راه های افزایش خلاقیت کودکان نیز به شمار می رود.  نقاشی کودکان چیز بدون محتوا یا بی ارزش نیست.

بلکه فعالیتی می باشد که  ارزش محتوایی زیادی دارد و از جنبه های مختلف هنری، بالینی و آموزشی قابل توجه و بررسی می باشد. البته لازم به ذکر است که نباید هرگز نقاشی کودکان را اصلاح نمایید و یا این که آن ها را واردار به تقلید و کپی تصاویر کنید.

موسیقی

از جمله دیگر راه های افزایش و ایجاد خلاقیت کودکان می توان به استفاده از وسایل موسیقی اشاره نمود. موسیقی عاملی می باشد که موجب سوق انسان  به سوی شادی، غم و ترس می شود.

زمانی که کودک شما با سازهای اسباب بازی خود صدا تولید می‌ نمایند و یا هنگام شعر یا آواز خواندن آواز خواندن در حال بروز استعدادهای ذاتی خود می باشند.

و شما با تشویق آن ها می توانید موجب افزایش خلاقیت آن ها گردید. هم چنین می توانید با استفاده از لوازم مختلف به تولید صداهای مختلف به همراه کودک خود بپردازید.

فضای مناسب

جهت افزایش خلاقیت کودک خود لازم است تا مکانی امن و راحت را در اختیار کودک خود بگذارید تا در ابن اتاق اجازه ی هر گونه کثیف کاری ناشی از  استفاده از هر نوع وسیله ی هنری مدادشمعی، گچ، ماژیک، برچسب، رنگ انگشتی، گِل رُس و … را داشته باشد.

طبیعت گردی

طبیعت موجب بر انگیختن حس کنجکاوی و تحرک ذهنی و به تبع رشد خلاقیت در کودکان می شود.

طبیعت گردی موجب می شود تا کودکان تمام حواس خود را به کار گیرند و علاوه بر این قدرت تمرکز و یادگیری را نیز در آن ها افزایش داده و موجب کاهش اختلالات تمرکز را در آن‌ها می گردد.

 آشپزی

آشپزی کردن نیز از جمله راه های افزایش خلاقیت کودکان به شمار می رود. کودکان در سنین 5 الی 10 سال  علاقه ی زیادی به آشپزی دارند اما به تشویق  والدین خود نیازمند می باشند.

توصیه ی روانشناسان به والدین این است که هیچ گاه مانع آشپزی کردن کودکان خود نشوید زیرا آشپزی کردن  استعداد و خلاقیت کودکان را تقویت نموده و موجب افزایش مهارت آن ها را در برخورد با مسائل مختلف زندگی می شود.

بازی کردن

شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین راه های افزایش خلاقیت کودکان بازی کردن می باشد. زیرا کودکان به بازی کردن به عنوان یک فعالیتی نگاه می کنند که موجب خستگی آن ها نمی شود و حوصله سر بر نیست.

به همین جهت می توان در قالب بازی نکات فروانی را به کودکان اموخته و موجب تقویت انواع حواس مختلف ان ها شد. افزون بر این می توان با بازی های فکری از جمله پازل، دوز، حدس کلمه، تکمیل کردن داستان و… بر خلاقیت ان ها نیز بیفزایید.

البته منطور از بازی های فکری تنها بازی هایی که به صورت نشسته و بدون تحرک انجام می شود نیست بلکه لازم است در کنار بازی ها تحرکی نیز صورت گیرد که نشاط کودکان را افزوده و موجب افزایش سلامتی ان ها گردد.

محدودیت در تماشای تلویزیون

شاید کم کردن زمان تماشای تلویزیون کوکان برای والدین امر دشواری به نظر برسد اما لازم می باشد زیرا تماشای زیاد تلویزیون می تواند موجب کاهش خلاقیت کودک شود.

تماشای تلویزیون موجب مختل ساختن مهارت‌های شناختی کودک شده و مجب از بین بردن و زمان‌های مهمی می شود که می‌توانید برای افزایش هوش فرزند خود استفاده نمایید.

رویا پردازی

بسیاری از کودکان تمایل به زندگی در رویاهای خود را دارند میزان رویا پردازی در ان ها زیاد می باشد. حتی برخی از ان ها دارای دوستان خیالی می باشند. رویا پردازی به کودکان شما اجازه می دهد تا هر کاری را که دوست دارند انجام دهند.

متاسفانه والدین تصور دارند که رویاپردازی سبب دور شدن کودک از واقعیت می گردد. اما در واقع این امر صحیح نیست بلکه رویاپردازی یکی از راه های افزایش خلاقیت کودکان می باشد.

همچنین بخوانید درباره: برنامه خلاقیت کودکان 

تنبیه و تشویق

از جمله موارد مهمی که روی خلاقیت کودک شما تاثیر گذار می باشند می توان به تنبیه و تشویق کودک توسط شما اشاره نمود. همان طور که تشویق نقش بسیار مثبتی در افزایش اعتماد به نفس و به تبع افزایش خلاقیت کودک شما دارد،

تنبیه های نامناسب آن ها نیز می تواند موجب سرشکستگی، کاهش اعتماد به نفس، کاهش خلاقیت، ترس، افسردگی و… می گردد. به همین سبب ضروری است تا از تنبیه بی مورد کودک خود پرهیز نمایید

و در صورت لزوم تنبیه نیز از تنبیه های مناسب مورد تایید روانشناسان و مشاورین کودک استفاده نمایید.

افزایش خلاقیت کودکان

جمع بندی

توجه به خلاقیت کودکان از جمله مهم ترین مواردی است که امروزه مورد توجه والدین قرار گرفته است. بسیاری از والدین تصور دارند که کودکشان خلاقیت ندارد

اما در واقع این مورد درست نیست و تنها خلاقیت کودکشان شکوفا نشده است.  راه های فراوانی جهت افزایش خلاقیت وجود دارند که از جمله ی آن ها می توان به نقاشی، بازی کردن،

موسیقی، رویاپردازی، طبیعت گردی،  آشپزی، محدودیت در تماشای تلویزیون، تشویق، عدم تنبیه نامناسب، عدم محدود کردن کودکان ،  در اخیار قرار دادن فضای مناسب به کودکان و … اشاره نمود.

شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین راه های افزایش خلاقیت کودکان بازی کردن می باشد. زیرا کودکان به بازی کردن به عنوان یک فعالیتی نگاه می کنند که موجب خستگی آن ها نمی شود و حوصله سر بر نیست.

به همین جهت می توان در قالب بازی نکات فروانی را به کودکان اموخته و موجب تقویت انواع حواس مختلف ان ها شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *