خلاقیت کودکان در خانه

خلاقیت کودکان یکی از مواردی است که برای اغلب پدر و مادرها دارای اهمیت می باشد. جالب است بدانید که می توان موجب پرورش خلاقیت کودکان در خانه نیز شد.

برای افزایش خلاقیت آن ها در خانه می توان کارهای فراوانی انجام داد که در این مطلب به توضیح آن می پردازیم. پس اگر خلاقیت کودکتان برای شما اهمیت دارد پیشنهاد می شود مطلب خلاقیت کودکان در خانه را مطالعه نمایید.

خلاقیت کودک

خلاقیت کودک برای پدر و مادر از اهمیت فراوانی برخوردار است. کودکانی که خلاقیت بالایی دارند در بزرگسالی به انسان هایی موفق و تاثیرگذار  تبدیل می شوند.

این قضیه درست است که خلاقیت کودکان امری است که تا حدود زیادی به ژنتیک بستگی دارد اما توجه داشته باشید که حتی خلاق ترین کودکان نیز نیازمند زمینه ای برای پرورشیافتن خلاقیتشان می باشند.

علاوه بر این ممکن است احساس کنید که کودک شما خلاقیت ندارد اما قضیه این است که هنوز زمینه ای برای بروز خلاقیت به او نداده اید.

خلاقیت کودکان در خانه

پرورش خلاقیت کودکان

برای پرورش خلاقیت کودکان می توان تمارین پرورش خلاقیت را در سنین پایین آغاز نمود. البته باید توجه داشته باشید که هیچ سنی برای شروع پرورش خلاقیت دیر نیست.

برای پرورش خلاقیت کودکان راه های زیادی وجود دارد که از جمله ی آن ها ثبت نام در کلاس خلاقیت و کلاس رباتیک کودکان می باشد. بدیهی است که برای شرکت دادن فرزندتان در این کلاس ها باید وقت و هزینه ی نسبتا زیادی را صرف نمایید.

جالب است بدانید که پرورش خلاقیت کودکان در خانه نیز امکان پذیر می باشد. برای تحقق این امر می توان کارهای زیادی را انجام داد که در ادامه ی مطلب به چند نمونه از آن ها اشاره می شود:

بازی

علاقه ی کودکان به بازی انکار نشدنی است. والدین می توانند از همین علاقه ی کودکان  برای پرورش خلاقیت آن ها کمک گیرند.

با انجام انواع بازی های هدفمند مختلف می توان موجب تحقق افزایش و پرورش خلاقیت کودکان در خانه شد.

از جمله ی انواع بازی های موثر در افزایش خلاقیت می توان به بازی های ماز، بازی های معمایی،  چیستان، دوز، یادگیری حروف با تصاویر، آجربازی، پازل، روبیک، تطبیق حروف و یا کلمات، صندلی بازی و… نام برد.

گل بازی

استفاده از گل برای ساخت انواع وسایل، علاوه بر داشتن جذابیت زیاد موجب افزایش خلاقیت، افزایش تمرکز، تقویت حس لامسه و … می شود.

البته اگر به گل و یا مکانی برای ساخت وسایل با آن دسترسی ندارید می توانید از وسایل جایگزین مانند خمیر بازی استفاده نمایید. توجه داشته باشید که بازی با گل موجب کثیف شدن لباس ها و بدن کودک می شود.

بنابراین در وهله ی اول کودک را آزاد بگذارید تا به راحتی بازی نماید و پس از به اتمام رسیدن کار او به طور تمیز تمام گل و خاک را از بدن و لباس های او پاک نمایید.

در ضمن دقت نمایید که هنگام گل بازی روی دستان کودک جای هیچ گونه زخم و یا بریدگی وجود نداشته باشد.

به کار بردن خلاقیت در کارهای روزمره

والدین آگاه می توانند در کارهای روزمره نیز موجب بروز خلاقیت کودک خود شوند. برای مثال هنگام جمع کردن رخت خواب ها می توان با آن ها قلعه و یا خانه هایی برای بازی کردن ساخت و یا این که تمیز نمودن و جدا نمودن حبوباتی مانند نخود و لوبیا را به کودکان سپرد.

و یا این که هنگام ظرف شستن از کودکان کمک گرفت و در حین ظرف شستن به ساخت انواع حباب ها با کف پرداخت. در این هنگام می توانید با پرسیدن سوال هایی از کودک مانند به نظرت حباب چجوری تشکیل میشه؟ ذهن او را به چالش بکشید.

تشویق

تشویق نمودن کودک در کارها یکی از عوامل موثر در بروز خلاقیت او می باشد. گاهی اوقات کودک ممکن است به دلایل مختلفی در کارهایی نظیر بازی، نقاشی، کاردستی و… موفق نشود.

در این صورت باید به جای تنبیه و یا سرزنش، او را به انجام دوباره ی کار تشویق نمود. تشویق نمودن کودک موجب افزایش انگیزه و علاقه ی او در کارها و به تبع افزایش خلاقیت می گردد. شاید جالب باشد بدانید که تاثیر تشویق در انجام کار ها بسیار بیش تر از تنبیه می باشد.

همچنین بخوانید درباره: ثبت نام کلاس رباتیک 

کتاب

مطالعه نیز یکی دیگر از راهکارهای افزایش خلاقیت کودکان در خانه به شمار می رود. اگر کودک شما هنوز سواد خواندن و نوشتن ندارد می توانید انواع کتاب های داستانی را برای او بخوانید و یا می توانید از کتاب های مصور استفاده نمایید.

لازم است به این نکته توجه کنید که موضوع کتابی که کودک شما مایل به خواندن آن می باشد به سلیقه ی او مربوط می باشد و با فشارهای بی جا او را از مطالعه زده نکنید.

کاردستی

یکی دیگر از کارهایی که می توانید در خانه برای افزایش خلاقیت کودک خود انجام دهید درست کردن انواع کاردستی ها با او می باشد.

البته دقت کنید تا درصورتی که کاردستی او زیاد جالب نشد نیز با دعوا کردن و یا سرکوفت زدن موجب کور نمودن ذوق و استعداد او نشوید.

بلکه به یاد داشته باشید که خلاقیت او مرحله به مرحله پیشرفت می کند. البته بهتر است وسایلی مانند کاتر، قیچی های تیز و یا چسب های نمایع و حرارتی را در اختیار کودک خود قرار ندهید.

مانع خلاقیت نشوید

علاوه بر اشاره به راه های افزایش خلاقیت، لازم است توجه کنید که مانعی برای بروز خلاقیت فرزندتان ایجاد نکنید. از جمله موانع بروز خلاقیت کودکان می توان به عدم اجازه دادن به داشتن استقلال کودکان در کارها اشاره نمود.

علاوه بر این، عواملی مانند تنبیه های نامناسب، فریاد کشیدن سر کودکان، جو نا آرام خانه، عدم توجه کافی به کودکان، وضعیت اقتصادی نامناسب خانه، تغذیه ی نامناسب و… نیز در سرکوب خلاقیت کودکان بی تاثیر نمی باشند.

خلاقیت کودکان در خانه

جمع بندی

افزایش و پرورش خلاقیت کودکان یکی از مسائلی است که والدین توجه ویژه ای به آن دارند. راه های زیادی برای پرورش خلاقیت وجود دارد.

اما ساده ترین و موثر ترین کار، افزایش و پرورش خلاقیت کودکان در خانه می باشد.

افزایش و پرورش خلاقیت کودکان در خانه می تواند توسط کارهای زیادی از جمله انواع بازی ها، درست کردن کاردستی، خواندن کتاب، گل بازی و… تحقق یابد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *