سازه ماکارونی

شاید نام سازه ماکارونی را از طریق مسابقات آن که گاها در تلویزیون نیز شاهد آن می باشیم، شنیده باشید. ساخت سازه ماکارونی علاوه بر آموزنده بودن، سرگرمی جالبی نیز به شمار می رود.

در این مطلب قصد داریم تا بیش تر با این نوع از سازه ها آشنا شویم. پس اگر در مورد سازه های ماکارونی که یکی از کلاس های مهارتی برای کودکان می باشد کنجکاو می باشید و قصد آشنایی بیش تر با آن را دارید می توانید به ادامه ی مطلب توجه کنید.

سازه ماکارونی

سازه ماکارونی

سازه ماکارونی، سازه ای است که برای ساخت آن فقط از ماکارونی و چسب استفاده می شود و در مقیاس کوچک ساخته می شود. سازه ماکارونی با ماکت متفاوت است و نباید آن ها را با یکدیگر اشتباه گرفت.

استفاده از سازه ماکارونی بیش تر در رشته های عمران و معماری کاربرد دارد. ساخت سازه های فولادی و بتنی بسیار هزینه بر است.

به همین دلیل در تمام دانشگاه های معتبر جهان به جای استفاده از فولاد و بتن از مصالح ارزان قیمت تری استفاده می کنند.

یکی از این مصالح ارزان قیمت و همیشه در دسترس ماکارونی می باشد. هدف استفاده از سازه این است که دانشجویان دانش آموزان با اصول سازه آشنا شوند.

در بیانی ساده تر می توان گفت که ساخت سازه ماکارونی، یکی از راه های مدل سازی، ساختمان ها، پل ها و… می باشد.

مزایای ساخت سازه ماکارونی

ساخت سازه ماکارونی دارای مزایای زیادی زیادی می باشد که از جمله ی مهم ترین آن ها می توان به این مورد پرداخت که ساخت این نوع از سازه ها در واقع تمرینی برای ساخت سازه ها به خصوص برای دانشجویان معماری و عمران می باشد.

علاوه بر این می توان به این نکته اشاره نمود که استفاده از ماکارونی بر خلاف دیگر ابزارآلات مدل سازی بسیار ارزان و اقصادی می باشد.

هم چنین شما می توانید به راحتی و در اکثر مغازه ها آن را تهیه نمایید. علاوه بر تمام این ها نمی توان از جذابیت بسیار زیاد  این رشته در حین آموزنده بودن آن غافل شد.

هم چنین مسابقات گروهی ساخت این سازه نمایشی از همکاری و همیاری گروهی دانش آموزان و یا دانشجویان می باشد.

انواع سازه ماکارونی

این سازه ها در مدل های مختلفی ساخته می شود. از جمله ی این مدل ها می توان به سازه ماکارونی فشاری، سبک و راندمانی اشاره نمود.

سازه ماکارونی فشاری:

وزن این سازه باید بین ۱۲۰ گرم تا ۱۵۰ گرم باشد. مسابقات سازه در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول باید سازه بتواند سه وزنه ۱۰ کیلوگرمی را در مدت شصت ثانیه (یک دقیقه) تحمل کند.

سازه های که بتواند این وزنه ها را تحمل کنند وارد مرحله دوم می شوند. در مرحله دوم سازه باید بتواند به مدت یک دقیقه وزنه های ۱۵، ۲۰، ۲۵ و ۳۰ کیلو گرمی را به قید قرعه تحمل کند.

سازه هایی که در این مرحله هم برنده شوند، براساس وزن سازه و وزنی که تحمل کرده رتبه بندی می شوند. سازه های فشاری نیز  در دو نوع پل فشاری و ستون فشاری ساخته می شوند.

پل های فشاری، پل های مستحکمی هستند که تحت فشار قرار دارند. این پل ها باید بتوانند فشار را تحمل کنند و نشکنند.

ستون های فشاری نیز ستون هایی هستند که در ساخت برج و ساختمان به کار می روند و وظیفه ی استحکام ساختمان و برج را به عهده دارند.

همچنین بخوانید درباره: خلاقیت کودکان در خانه

سازه ماکارونی سبک:

این سازه ها باید وزن کمی داشته باشند اما در عوض بتوانند بیشترین وزن را تحمل کنند. این سازه ها در ساختمان سازی برای سبک کردن وزن ساختمان کاربرد دارند.

این سازه ابعاد کوچکی دارد و حداکثر عرض سازه ۰.۲متر حداکثر طول ۰.۶ متر و حداکثر ارتفاع ۰.۵ متر باشد.  مسابقات این سازه در دو مرحله انجام می شود.

در مرحله ی اول وزن سازه حداکثر ۲۰۰ گرم است و باید بتواند وزنه ۴ کیلو گرمی را تحمل کند. هر سازه ای که بتواند وزن ۴ کیلو گرم را تحمل کند وارد مرحله ی دوم می شود‌.

در مرحله ی دوم شرکت کنند گان باید بتوانند در مدت چهار ساعت سازه ای با حداکثر وزن ۱۰۰ گرم بسازند که این سازه بتواند به مدت ۱۲۰ ثانیه وزنه ۳، ۴ یا ۵ کیلو گرمی را به قید قرعه تحمل کند.

سازه ماکارونی راندمانی:

راندمان حاصل تقسیم وزن قابل تحمل سازه بر وزن خود سازه است. این سازه به شکل پل ساخته می شود و وزن سازه نباید بیشتر از ۳۰۰ گرم باشد.

طول پل ماکارونی باید بین ۷۵ تا ۸۵ سانتی باشد. در مسابقه دو سازه ایی که راندمان  برابر داشته باشد، سازه ای که وزن کمتر داشته باشد برنده است.

مسابقه سازه ماکارونی

مسابقه جهانی سازه ماکارونی برای اولین بار در سال ۱۹۸۸ در دانشگاه کانادا برگزار شد و تا به امروز این مسابقات در حال اجرا شدن می باشد.

مسابقه این سازه در ایران برای اولین بار در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۲ در سومین جشنواره دانشجویان عمران برگزار شد که با استقبال زیاد دانشجویان رو به رو شد.

در سال ۱۳۸۲ میزبان این مسابقه دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب بود و از سال های بعد این مسابقه در دانشگاه های مختلف برگزار شد. دانشگاه امیر کبیر و دانشگاه صنعتی اصفهان از برگزار کنندگان این مسابقه می باشند.

این مسابقه  در ابتدا فقط  سطح دانشجویی برگزار می شد، اما امروزه در سطح دانش آموزی هم برگزار می شود. همین امر نیز سبب علاقه مند ساختن دانش آموزان به رشته های معماری و عمران می شود.

سازه ماکارونی

جمع بندی

سازه ماکارونی، سازه ای است که برای ساخت آن فقط از ماکارونی و چسب استفاده می شود و در مقیاس کوچک ساخته می شود. ساخت سازه ماکارونی، یکی از راه های مدل سازی، ساختمان ها، پل ها و… می باشد.

ساخت سازه ماکارونی بیش تر در رشته های عمران و معماری کاربرد دارد. این سازه در مدل های مختلفی ساخته می شود. از جمله ی این مدل ها می توان به سازه ماکارونی فشاری، سبک و راندمانی اشاره نمود.

این مسابقه  در ابتدا فقط سطح دانشجویی برگزار می شد، اما امروزه در سطح دانش آموزی هم برگزار می شود. دانشگاه امیر کبیر و دانشگاه صنعتی اصفهان از برگزار کنندگان این مسابقه می باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *