علم شیمی یکی از دانش های پایه، اساسی  و بنیادین است که به مطالعه خواص، ساختار و تغییر و دگرگونی مواد می پردازد. اما گستره زیاد این دانش، ما را در ارائه یک تعریف یکپارچه از آن دچار مشکل کرده است.

کاربردهای شیمی

شیمی فواید زیادی در زندگي روزمره انسان‌ها داشته و در واقع از کاربردهای آن میتوان به استفاده گسترده در صنایع مختلفی از جمله داروسازی، پزشکی، صنایع بهداشتی، تهیه انواع رنگ و پلاستیک و … اشاره کرد.

از آن جایی که جهان پیرامون ما از عناصر و ترکیب های متفاوت و مختلفی تشکیل شده است، هیچ چیز را در این کره خاکی نمیتوان یافت که  بی نیاز از این رشته بنیادین باشد. به بیانی دیگر، آثار علم شیمی در تمام جهان هستی یافت شده، به گونه ای که اگر لحظه ای این فعالیت ها حذف شوند، بلافاصله همه چیز در این کائنات متوقف خواهد شد. در واقع میتوان گفت همه تغییر و تحولات به شیمی وابسته بوده و اگر واکنش شیمیایی وجود نداشته باشد، تولید و فعالیتی نیز نخواهد بود.

پایه گذار شیمی نوین

رابرت بویل، زاده ۲۵ ژانویه ۱۶۲۷ ، شیمی‌دان و فیلسوف طبیعی ایرلندی است. اگرچه فلسفه شخصی و پژوهشهای او  به صورت آشکار، در سنت کیمیاگری ریشه  داشته است، امروزه او را به عنوان نخستین شیمی‌دان مدرن و پایه‌گذار شیمی جدید می‌شناسند.

اما در ایران، ابوموسی جابربن حیان، دانشمند، کیمیاگر و فیلسوف ایرانی را، بنیان‌گذار علم شیمی اولیه نامیده‌اند و بسیاری از روش‌ها (مانند تقطیر) و انواع ابزارهای اساسی شیمی مانند قرع و انبیق را به او نسبت می‌دهند.

همانطور که گفته شد، علم شیمی در مقایسه با سایر رشته های علمی، وابستگی بسیار زیادی به انجام آزمایشات متعدد و کسب مهارت های دست ورزی داشته و بدون انجام این آزمایشات، نمیتوان از مفاهیم علم شیمی در زندگی روزمره بهره مند شد.

چرا علم شیمی، به انجام آزمایش و کسب مهارت نیاز دارد؟

ریسمن، یکی از تاثیرگذارترین شخصیت های مهم علم شیمی در ایالات متحده آمریکا، بر این عقیده بود که زمانی که مسئله ی مورد بحث در یادگیری و یاددهی علم شيمي، انجام آزمايش و يا مشاهده یک پدیده ‌باشد، كنجكاوي عامل بسیار  مهمي محسوب می شود. درواقع او به این نتیجه رسیده بود که درک شخصی از اهمیت بالایی برخوردار است اما فقط از طریق آزمایش و کسب تجربه میتوان به مفاهیم دست یافت.

از آنجایی که در یادگیری ریسمن، عوامل کیفی و کمی به صورت توامان نقش داشتند، امروزه میتوان در آموزش مفاهیم علم شیمی و مهارت های دست ورزی در سطوح پایین، به دانش آموزان مدارس از این روش بهره برد. همچنین متخصصان علم شیمی معتقدند که آزاد گذاشتن دانش آموزان برای انجام آزمایش های علمی ساده و پژوهش در این زمینه، بهترین روش برای آموزش و یادگیری شیمی می باشد.

کاربرد آموزش شیمی برای دانش آموزان

به عبارت دیگر، آموزش شيمي به  دانش‌آموزان کمک می کند تا توانايي سؤال کردن و يافتن پاسخ در مورد پديده‌ها و حقايق موجود در دنياي طبيعي و فيزيکي محیط پیرامون خود را کسب نموده و  آنان را  در جهت آشنایی با کاربردهاي گسترده علم شيمي و شيوه فعاليت‌ دانشمندان در جامعه ترغیب می کند.

یافته های پژوهشی نشان میدهد که بچه هایی که در دوران مدرسه تجربه های علمی بدست آورده اند، نسبت به آنهایی که این تجربه را نداشته اند، در یادگیری موفق تر بوده اند و میزان خلاقیت بالاتری را تجربه می کنند. در واقع آزمایشگاه علمی دانش آموزی، به دانش آموز این امکان را می دهد تا با بکار بستن، تجربه، کشف و شهود، سعی و خطا و انجام آزمایشات جذاب و گوناگون برای کشف جهان پیش رو تلاش کرده و به او در پرورش خلاقیت کمک شایان توجهی می کند.

از آنجایی که کسب دانش و مهارت برای دانش آموزان یکی از اهداف اساسی لکو  محسوب می شود و با توجه به این نکته که امر یاددهی و آماده ساختن محیط یادگیری در بستری مناسب برای تشویق و ترغیب دانش آموزان به آموزش اهمیت زیادی دارد، لکو ایران با برگزاری دوره های آموزشی مدون و جذاب توانسته است به این مهم دست یابد. لکوایران، به عنوان یکی از شرکت های پژوهش محور دانش اموزی در کشور، با برخورداری از گروه آموزشی متعهد، کارآمد، با تجربه و به روز در کسب دانش، با ساخت کیت آزمایشگاهی دانش آموزی، اقدام به برگزاری کلاس های آموزشی لکولب( علوم آزمایشگاهی و شیمی) در بستر فضای مجازی و در صورت بهبود شرایط به صورت حضوری می کند.

اهداف رشته لکولب :

۱. افزایش خلاقیت

۲.بالا بردن مهارت حل مسئله

۳.کشف و شهود محیط

۴.ایجاد تفکر انتقادی

۵. بهبود مهارتهای ارتباطی

 

در این رشته، دانش آموزان با آزمایش های شیمی و قدرت ترکیب مواد با یکدیگر آشنا  میگردند. همچنین با انجام آزمایش های جالب، جذاب و متنوع به ساخت موارد متعددی از جمله: خمیردندان، مایع دستشویی،ساخت مایع ضدعفونی کننده، انواع چسب ها، مایع ظرفشویی، کاغذ نسوز و … به صورت جداگانه و ترم بندی شده دست پیدا خواهند کرد.

این رشته در لکوایران، هم اکنون در دو ترم 15 جلسه ای با دو پکیج جذاب ارائه گردیده و برای رده سنی 8 سال به بالا مناسب می باشد.

کلاس شیمی برای کودکان

6 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *